Diabetes

Diabetes

Gluten overgevoeligheid

gluten overgevoeligheid

Gluten overgevoeligheid: keerzijde van brood Verassend veel mensen hebben een overgevoeligheid voor gluten. Tarwe, en dus ook de gluten, zitten in allerlei graanproducten van meelkoekjes, snacks, ontbijtproducten maar natuurlijk vooral in ons dagelijks brood. Ook wordten de eiwitfracties uit brood vaak gebruikt als bindmiddel. (zie de lijstjes onderaan) Hoe ontstaat deze gevoeligheid en met …

Gluten overgevoeligheid Lees verder »

Suppletie bij diabetes

diabetes 1,2 of 3?

Wat zijn orthomoleculaire mogelijkheden bij diabetes? Geregeld krijg ik in de praktijk de vraag voor suppletie bij diabetes of een voorstadium daarvan. Veelal hebben deze cliënten via de huisarts te horen gekregen dat hun bloedsuikers in combinatie met cholesterolwaarden aan de hoge kant zijn. Vaak wordt aangekondigd dat regulieren medicatie onvermijdelijk is wanneer deze …

Suppletie bij diabetes Lees verder »

Ziekte van Alzheimer

Diabetes type 3

Ziekte van AlzheimerSynoniem voor type 3 Diabetes? Een toenemend aantal mensen krijgt te maken met leeftijdsgebonden Diabetes, vaak Diabetes type II genoemd. Nu er meer en meer onderzoek wordt gedaan naar dementie, in dit BLOG specifiek over Alzheimer, zijn er tal van relaties aangetoond waar bij blijkt dat de hersenen een eigen glucosemechanisme gebruiken. …

Ziekte van Alzheimer Lees verder »